Üçüncü Büyük Vadeli İşlem Piyasası Cardano Oldu

Burak Özcan İçerik Editörü
Üçüncü Büyük Vadeli İşlem Piyasası Cardano Oldu

Cardano (ADA), 3 Şubat 2021 tarihinde hard fork gerçekleştirmişti. Mary güncellemesi adı verilen testnet ile başarılı bir şekilde entegre olan Cardano, Ethereum ağı ile benzerliklerin bulunan birden çok varlığı destekleyecek konuma geldi.

Bu güncellemenin ardından Cardano fiyatı yüzde 400’den fazla artış yaşadı. ADA, türev piyasalarda beklentinin üzerinde fiyat dalgalanmaları yaşıyor.

2020 yılının Aralık ayından bu yana ADA’nın 81 milyon dolar değerindeki toplam vadeli açık pozisyon miktarı 580 milyon dolara yükseldi. Bu yükselişle birlikte Cardano, Bitcoin ve Ethereum‘un ardından üçüncü büyük türev piyasa oldu.

Cardano’nun zincir üstü ve alım satım verilerine baktığımızda Litecoin’in oldukça üzerinde performans gösterdiğini görüyoruz.

Geçtiğimiz hafta Litecoin, Cardano’nun açık pozisyonu karşısında yüzde 50 daha fazla değerliydi. İçinde bulunduğumuz haftada ise Litecoin’in toplam vadeli işlem pozisyonu yüzde 40 oranında düşüş yaşadı.

Cardano’nun Ticaret Hacmi Güçleniyor

Hacim, yatırımcıların ilgisini gösteren önemli faktörlerden birisidir. Fiyat hareketleri dikkate alınmadan, düşük alım-satım faaliyetleri ve yeni girişlerin eksikliğini yansıtmakta.

Aylar öncesinde düşük bir tabandan başlamasına rağmen Cardano’nun işlem hacmi, şubat ayında yükseliş yaşarken Litecoin’in 2 milyar dolarlık günlük ortalamasına ulaşamadı.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.