Üniversite Giriş Ücretleri Kripto ile Ödenebilecek

Burak Özcan İçerik Editörü
Üniversite Giriş Ücretleri Kripto ile Ödenebilecek

Romanya’nın Sibiu kentindeki bir devlet üniversitesi, öğrencilerin giriş ücretlerini kripto para ile ödemeye imkan tanıdıklarını açıkladı.

Sibiu Lucian Blaga Üniversitesi, internet sitesinden yaptığı duyuruya göre, temmuz ayından sonra 11.000’den fazla öğrencinin kripto para ile ödeme yapabilmesini sağlayacak. Duyuruya göre, lisans öğrenimi gören öğrenciler 1000 dolarlık okul harcını Elrond (EGLD) ile ödeyebilecek. Üniversite, bu ödemeleri daha sonra Rumen Leyi’ne çevirmeyi planlıyor.

Üniversitenin rektörü Sorin Radu, “Üniversitemiz her zaman topluluğumuzun ve yerel işletmelerin destekçisi olmuştur ve olmaya da devam edecektir. Elrond ile iş birliği yapma kararımız da, bu stratejinin bir parçasıdır” diyerek açıklamasını noktaladı.

2019 yılında ilk borsa arzı başlatılan Elrond (EGLD), nüfusu 400 bin olan Sibiu’da ofisi bulunan Elrond, bahsi geçen üniversiteden birçok mezun çalışanı bulunuyor. Elrond, Sibiu Lucian Blaga Üniversitesi ile gelecek dönemde araştırma ve birçok konuda iş birliği yapmak istediklerini belirtti.

Elrond (EGLD) fiyatı, son 24 saat içerisinde yüzde 2.24 artış yaşayarak 226 dolara yükseldi.

Bitcoin ve 200’den fazla altcoin’i hızlı ve kolay bir şekilde alım-satım yapmak için Cointral.com‘a üye olabilirsiniz.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.