Fenerbahçe’de Kripto Para Hazırlığı

Burak Özcan İçerik Editörü
Fenerbahçe’de Kripto Para Hazırlığı

Türkiye’nin önemli spor kulüplerinden Fenerbahçe, dijital alandaki gelirlerini artırmak adına planladığı projelerin arasında kripto para birimlerini de ekledi.

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç. Kulüp televizyonunda gerçekleştirdiği toplantıda, ekonomik açıdan gelirlerin artması için ürettikleri projelere değindi.

Ali Koç, önceki dönemlerde de kripto para işini gündemlerine aldıklarının altını çizdi. Dijital alandaki gelirlerin önemini belirten Koç, 200 milyon TL gibi bir hedefleri olduğunu açıkladı. Spor kulüplerinin ekonomik açıdan kötü bir halde olduklarını söyleyen Ali Koç. “Türk lirasının son 4 yıldaki performansı ciddi anlamda belimizi büktü” ifadesini kullandı.

Geleneksel gelir modelleriyle yeterli kaynak sağlayamadığını belirten Başkan Koç. YouTube projesi ile 5 milyon TL’den fazla gelir elde ettiklerini söylerken, kripto para sektörüne önem vereceklerinin altını çizdi.

Fenerbahçe başkanı, dijital yatırım planlarıyla ilgili olarak şunları söyledi:

[…] 100, 150 ve 200 diye gidecek bir dijital gelir beklentimiz var. YouTube projesini başlattık 5-6 milyon TL gelire ulaştık. Kripto yapacağız vs. Bunlardan 100-150 milyon gelir getirmemiz lazım.

Türkiye’de daha önceden Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor ve Başakşehir gibi spor kulüplerinin kripto para projeleri ve hatta taraftar tokenları çıkmıştı.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.