Gridcoin Nedir? Nasıl Alınır?

Burak Özcan İçerik Editörü
Gridcoin Nedir? Nasıl Alınır?

Gridcoin Nedir?

Günden güne artış gösteren kripto para birimlerinin sayısı bini aşmış durumda. Bitcoin, Ethereum, Litecoin gibi kripto paraların mining işlemlerinin zorlaşması ve değerlerinden yüksek olmasından dolayı altcoinler oldukça rağbet görüyor. Piyasaya yeni sürülen coinlerin avantajlarından birisi de farklı özelliklere sahip olması ile kolay bir hizmet sunma amacıdır. Gridcoin yani GRC olarak da tanınan şirket, 2013 yılında geliştirilmeye başlandı. Piyasaya girme yılı ise 2014’tür. Sistemin kısa bir tanımını yapmak gerekirse; Teknik olarak tanımlanmış olan keşifler ve veriye bağlı olarak yapılan analizler ile diğer dijital paraları ekarte etme özelliği ile dikkat çekmekte. Bu işlemler sonrasında elde edilen paralar, sistem ağındaki katılımcılara dağıtılmakta. Gridcoin’i diğer coinlerden ayıran bu özelliğin farklı bir amaca hizmet etmesi popülerliğini arttırıyor.

GRC Coin ve Özellikleri

  • GRC’nin diğer coinlerle olan özelliklerinden birisi sisteminin Blockchain sisteminde yer almasıdır.
  • Gridcoin, güvenlik anlamında ise hisse senetlerinin bulundurduğu protokolü sisteminde bulunduruyor. Bu sayede güvenceli bir ortam yaratmış durumda.
  • Dağıtık bir bilgisayar altyapısı üzerinden işleme yapılan olan katkılar, sistem tarafından izleniyor.
  • GRC’nin altyapısında BOINC adlı bir altyapı olan coin, yaptığı önemli araştırmalarla diğer kripto paralardan kendini ayrıştırıyor. Birçok konudaki araştırmalar bu BOINC altyapısı üzerinden yapılıyor.
  • Protokol bakımıdan diğer kripto paralardan farklı bir yolda ilerleyen Gridcoin, bu açıdan farklı bir yerde yer almaktadır.
  • Tüm bu özelliklerin altyapısını özetleyecek olursak araştırma dahilinde önemli işler yapan bir kripto para birimi olarak göze çarpmaktadır.

Gridcoin Nasıl Satın Alınır?

Gridcoin yani GRC kripto parasını satın alabilmeniz için belli başlı kriterler bulunmaktadır. Kripto para alımlarında Cointral aracılığı ile Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin, Tether, Dash, BNB Coin, Cardano, Libra ve 1200’den fazla kripto parayı hem fiziksel şubemizden nakit olarak uzman personellerimizin desteği ile satın alabilir hem de https://online.cointral.com üzerinden kredi kartı aracılığı ile satın alabilirsiniz.

Cointral aracılığı ile satın aldığınız kripto paralarla Binance, Huobi, Paribu gibi güvenilir borsalarda işlem yapabilirsiniz. Paribu’dan örnek verecek olursak, öncelikle bir Paribu hesabı açmanız gerekmektedir. Bitcoin veya BNB Coin satın alarak bu aldığınız coinleri Binance borsasında veya diğer bosalarda GRC ile değiş tokuş yaparak Gridcoin’e sahip olabilirsiniz.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.