Bitmex Kullanıcı Bilgilerini Sızdırdı

Sertaç Deniz İçerik Editörü
Bitmex Kullanıcı Bilgilerini Sızdırdı

En çok kullanılan kripto para platformlarından biri olan BitMEX, yaptığı bir hata sonucu binlerce üyesinin e-postasını ifşa etti.

BitMEX ekibi gönderdiği toplu e-postada blind copy özelliğini kullanmayı unuttu ve binlerce üyesinin bilgilerini açığa çıkardı.

BitMEX’in yaptığı bu hata sonucu platformda hacklenme olayı oluşmazken, kullanıcıların kişisel bilgileri hackerlerin işine yarayabilir. Kripto para topluluğundaki bazı isimler, hackerların sızdırılan mail adreslerini kullanarak büyük çaplı bir saldırı düzenleyebileceğini söylüyorlar.

Bir açıklamada Binance’dan

BitMEX’de gerçekleşen bu sızma olayının hemen ardından, dünyanın en büyük kripto para borsalarından Binance müşterilerini sosyal medya platformlarından uyardı;

“Başka bir kripto para borsasından büyük ölçekli kullanıcı e-posta sızıntısı olduğunun farkındayız. Etkilenen kullanıcılardan biriyseniz ve aynı e-posta adresi altında bir Binance hesabınız varsa, hemen e-postanızı değiştirmenizi öneririz!”

Twitter fenomeni uyardı

Twitter fenomenlerinden Crypto Loomdart, sızma ile ilgili attığı twette “BitMEX’e çok benziyor gibi görünüyor. İnsanların BitMEX hesabı e-posta adreslerini değiştirmelerini tavsiye ederim, (en azından 2 faktörlü doğrulamanın etkin olduğundan ve şifreyi değiştirdiğinizden emin olun. Zira e-posta adresiniz tehlikeye girebilir ve bilgisayar korsanları … veritabanlarını ve benzeri şifreleri kırmak için kullanabilir).” ifadesini kullanıyor.

BitMEX ekibi olayın takipçisi

Olayn hemen ardından BitMEX, Twitter hesabından açıklama yaptı;

“Ekibimiz durumla başa çıkmak için hemen harekete geçti ve şu anda bu olayın etkilerini inceliyor. Bu hatanın sebebini bulabilmek için elimizden gelen her şeyi yaptığımızdan ve durumdan etkilenen kullanıcılarımızla sürekli irtibat halinde kalacağımızdan emin olabilirsiniz.”

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.