Global Olarak Etkili Olması Beklenen 5 Blockchain Girişimi

Burak Özcan İçerik Editörü
Global Olarak Etkili Olması Beklenen 5 Blockchain Girişimi

Bazı girişimler bölgelerde yerel etki yaparken, bazı girişimler global bir etki yaratabilir. İşte Singapur merkezli bazı girişimler bahsettiğimiz gibi globalde başarılı olabilirler. Yenilikçi Blockchain girişimlerinden bahsedeceğimiz bu içerik gibi diğer içeriklere de göz atmak istiyorsanız blog sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Whats Halal – Yemek

Bir diğer Blockchain girişimi ise Müslümanları kapsamaktadır. Müslüman insanların en büyük sorunlarından biri yurtdışı gezilerinde önlerine gelen yiyeceklerin Helal kökenli mi yoksa değil mi sorunudur. İşte Whats Halal girişimi yiyeceklerin helal kökenli olduğunu ve Helal yemek üreten restoranları önümüze getirmektedir. Whats Halal, doğrulanmış verileri Blockchain sistemine taşıyarak hayata geçirme amacındadır.

Enjin – Oyun

Teknolojinin ve internetin gelişmesi ile dijital oyunlar büyük ilgi çekmeye başladı. Dünya üzerinde birçok topluluk oluştu ve oyunseverleri birbirlerine bağlayacak bir sistem peşinde olan Enjin, 20 milyondan fazla kayıtlı oyuncu destekleyebilen bir sisteme sahiptir. Blockchain sistemi, veri doğrulama ve servislerin belli bölgelerinde kullanılmaktadır. Bu sayede çok daha hızlı bir şekilde akış sağlanmaktadır.

Mass Vehicle Ledger – Otomotiv

Otomotiv sektörünün içinde bulunduğu çeşitli sorunları çözüme kavuşturmayı hedefleyen Mass Vehicle Ledger (MVL), kullanılan bütün otomobillerin araç verilerini Blockchain sisteminde depolamaktadır. Depolanan verilerin içeriğinde teknik servisler, oto bayileri, araç kiralama şirketleri gibi aracın önemli bilgilerini birbirine bağlayan bir ekosistem oluşturma hedefindedir. Blockchain sistemi sayesinde bu hiyerarşide aracın kullanım hayatı boyunca bütün faaliyetlerinin kayıtları tutulmaktadır.

Blokzincir sistemlerinin ne kadar güvenli olduğunu daha önceki yazılarımızda size anlatmıştık. Bu sistemde de verilere erişim, yalnızca araç sahibinin yetkisinde olacaktır.

Indorse – Veriler

Sosyal ağlar, ISS yani servis sağlayıcıları, web siteleri ve bunlar gibi birçok servislere gelir kazanmak adına kullanıcı verilerini satarlar. Bu durum gizlilik, güvenlik ve kişisel mahremiyet duvarını yıkmaktadır. Indorse LTD. kullanıcı verileri hakkındaki bu sorunu ele alarak tüketicilerin kendi verilerini kendilerinin kontrol etmelerini sağlam amacında olan bir Blockchain uygulaması üzerinde çalışmaktadır.

Rate3 – Dijital Varlıklar

Son Blockchain girişimi ise işletmelerin dijital ve fiziksel ihtiyaçları arasındaki köprü olmayı planlayan Rate3’tür. Rate3 girişimi, fiziki olarak bulunan varlıkların dijital olarak tanımlanabilmesini ve bu tanımlar için Blockchain tabanlı bir sistem geliştirmektedir. Aynı zamanda İşletmeler için Bitcoin kullanmanın faydaları adlı yazımıza göz atarak işletmeniz için kripto para kullanımının önemini araştırabilirsiniz.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.