Bitcoin Hakkında Yanlış Bildiğiniz 5 Bilgi

Burak Özcan İçerik Editörü
Bitcoin Hakkında Yanlış Bildiğiniz 5 Bilgi

Belki de dünyanın düzenini değiştirecek olan gelişmenin 2008 yılında Satoshi Nakamoto tarafından temeli atıldı. 2009 yılında kripto para birimi olarak global olarak ses getiren Bitcoin ile ilgili birçok yanlış bilgi ortalıkta dolaşmakta. Bu yanlış bilgilerin ortaya çıkmasında Bitcoin’in popülerliğinin artmasının büyük bir rolü var. İşte Bitcoin ile ilgili yanlış bilinen 5 bilgi;

1. Bitcoin, Tıpkı Madeni Para Gibi Basılmıştır

Bu bilgi tamamen yanlış bir bilgidir. Bunun nedeni BTC zaten dijital bir para birimi olduğu için fiziki bir karşılığı bulunmamaktadır. Bitcoin’i sembolleştirmek adına yapılan fiziki para benzeri nesnelerin bir değeri bulunmamaktadır.

2. Bitcoin Fiyatı Yükseldi Alımı Zorlaştı.

Öncelikle Bitcoin’in büyük sıçramasının ardından fiyatının yükselmesi 1 Bitcoin’e sahip olmamız için şartları zorlaştırdı. Bitcoin’in fiyatının artması alımı zorlaştırmış gibi gözüksede 1 BTC, “Satoshi” adı verilen Bitcoin para biriminin en küçük birimine ayrıştırılabilir. Bu sebepten ötürü Bitcoin satın alırken 1 Bitcoin’den ziyade, işlem yapacağınız para biriminin akıbeti söz konusudur. Satoshi sayesinde dilediğiniz küçüklükte birim BTC alabilirsiniz.

3. ‘Bitcoin’in Değeri Yok

Bir diğer yanlış bilinen bilgi ise BTC’nin değerinin nasıl belirlendiği belli olmadığı için değerinin olmadığını savunanların dile getirdiği yanlıştır. Bitcoin’in değeri, milyonlarca kişiye geleneksel para transferi yöntemlerinden çok daha güvenilir, hızlı ve düşük maliyetli bir alternatif belirtmesinden kaynaklanmaktadır. Bir diğer değer artışı sebebi ise Bitcoin’in sınırlı bir sayıda olması, üst düzey güvenilirliği ve hızlı olması sebebiyle Bitcoin’in değerini artıran unsurlardır.

4. “BTC Ulaşabileceği Noktaya Ulaştı Daha Fazlası Olmaz”

Bu önyargı hakkında internet ile bağdaştırarak bir örnek vermek gerekirse, 90’lar hatta ve hatta 2000’li yılların başında interneti kitlelere anlatmak son derece zor bir durumdu. Ancak günümüze baktığımızda her şeyin internet üzerinden yapıldığını açıkça söyleyebiliriz. Bitcoin’de tıpkı internet gibi büyük bir potansiyele sahip olmasına rağmen kullanım olarak internetin ilk yıllarını andırıyor.

5. ‘’Bitcoin Kapatılabilir”

Kapatma olayından bahsedersek şirketlerin kapatılması son derece normal bir durumdur ancak Bitcoin bir şirket değildir. Bitcoin Blockchain’ini durdurabilecek tek durum absürt bir şekilde anlatacaksak tüm internet ağının fişinin çekilmesi durumudur. Ancak bu durum bile Blockchain’in çalışmasına engel değil.Yalnızca internet ile değil alternatif ağlar üzerinde de çalışabilmesinden dolayı Bitcoin’in engellenmesi ve kapatılması mümkün değildir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.