Bitcoin Cash Bitcoin Cat’e Hazırlanıyor

Burak Özcan İçerik Editörü
Bitcoin Cash Bitcoin Cat’e Hazırlanıyor

Geçtiğimiz günlerde Bitcoin Cash Zorluk Ayarlama Algoritması (DAA), ağdaki toplulukta tartışma yarattı. Tartışmanın merkezinde olan ViaBTC kurucusu Haipo Yang, Bitcoin Cat adındaki yeni Bitcoin Cash (BCH) çatallanmasını duyurdu.

Haipo Yang, geçtiğimiz hafta konu ile ilgili açıklamasında şu sözleri sarf etmişti:

BCH’den oluşan yeni bir çatallanma yaratmayı düşünüyorum. Adı da Bitcoin Cat olacak. Bu geçici bir isim. Kediler şirin ve zararsızdır dolayısıyla herhangi bir savaşın içinde olmazlar.”

Yang’ın bu tweet’i BCH topluluğunun gerçek bir lidere ihtiyacı olduğu belirtiyor. Bunun üzerine sözlerine şu şekilde devam eden Yang:

Bitcoin Cash’te olan herkes CAT’i inşa etmeye katılabilir. Haydi Btcoin’i yeniden büyük yapalım

Eğer Bitcoin Cash, çatallanmadan bu yana hiç hareket etmemiş olan UTXO’ları yerinden oynatırsa blok ödüllerini 2 katına çıkarabilir, IFP olmadan vakıf fonuna para desteği sağlayabilir ve bunu 21 milyonluk limiti bozmadan yapabiliriz

15 Kasım kritik tarih

Geçtiğimiz Cuma günü ise Haipo Yang, fikrin ortaya konulduğunda anda Çin toplumunda ayrışmaya neden olduğunu belirtti ve sözlerine tarih vererek devam etti:

Bitcoin Cat, Bitcoin Cash’e dayalı bir çatallanma parasıdır ve 15 Kasım’da doğması muhtemeldir.

Haipo Yang’ın Bitcoin Cat’i, Bitcoin Cash ve farklı blok zincirlerden çok daha geniş çapta farklılık içerecek. Akıllı sözleşmelerin önemine değinen Yang, Bitcoin (BTC) üzerindeki ana script işlemlerinin yetersiz olduğunun altını çizdi.

Tüm bunların haricinde madencilik algoritmasının gelecek dönemlerde ASIC dostu olacak şekilde değiştirilmesini destekleyen Yang, bu konu hakkında “Bitcoin madenciliği algoritması her zaman olduğu gibi kullanılsa ya da herhangi bir DAA algoritması kullanılsa dâhi hashrate gelgiti ortadan kalkmaz” yorumunu yaptı.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.