Cumhurbaşkanı Erdoğan Kripto Paralar Hakkında Net Konuştu

Burak Özcan İçerik Editörü
Cumhurbaşkanı Erdoğan Kripto Paralar Hakkında Net Konuştu

Türkiye, kripto para dünyasında önemli bir yere sahip ülke konumunda. Yapılan çalışmalar ve artan talebin yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konu ile ilgili görüşleri de merak edilen konular arasındaydı. Erdoğan, yaptığı açıklamayla Bitcoin ve kripto paralar hakkında görüşünü net bir şekilde belirtti.

Mersin’deki bir etkinlikte yer alan Erdoğan’a soru soran bir katılımcı, Dijital Türk Lirası İş Birliği Platformu’nu hatırlattı ve merkez bankasının kripto para kabul edip etmeyeceğini sordu.

Kendisine yönetilen soruyu “Kripto paraları kabul etmek gibi bir niyetimiz kesinlikle yok” diye cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları ekledi:

“Tam aksine onlara karşı ayrı bir savaşımız, ayrı bir mücadelemiz var. Onlara da böyle bir prim zaten asla vermeyiz, vermeyeceğiz de. Çünkü biz şu anda bu konuda kendi asli hüviyeti olan paramızla yola devam edeceğiz.”

Türkiye Cumhuriyeti’nin eski başbakanlarından Binali Yıldırım ise kripto paraların risklerini ve denetim açısından sıkı bir yola girmelerinin şart olduğunu açıkladı. Yıldırım, “Bir nevi hayali bir geleceğe yönelik satış yapılıyor” diye belirtti.

Türkiye, blockchain altyapısı ile ilgili planlarını 2019 yılında duyurmuştu. Devlet, merkez bankası dijital para birimi testlerinin 2021 yılı sonunda başlayacağını açıklamıştı.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.