DeFi Tokenı Serum (SRM) Yüzde 1500 Değer Kazandı

Burak Özcan İçerik Editörü
DeFi Tokenı Serum (SRM) Yüzde 1500 Değer Kazandı

11 Ağustos 2020 tarihinde hayata geçirilen merkeziyetsiz finans (DeFi) tokenı Serum (SRM), 12 saat içerisinde yüzde 1500 yükseliş yaşamayı başardı. Büyük bir yükseliş yaşayan SRM, borsalarda listelenmesi ile birlikte 1000’den fazla artış yaşadı.

Serum (SRM), kısaca açıklama gerekirse yeni bir saklama hizmeti olmayan merkeziyetsiz bir borsadır. Kendi tokenı olan SRM, bir günde yüzde 1.500 değerlenmeyi başardı. Serum projesine göre, merkezi türev alım-satım merkezi FTX ve ücret olarak düşük, hızlı ve akıllı sözleşme blockchaini Solana ile iş birliği içerisinde olduğu biliniyor.

Dün piyasaya giren token, 0,11 dolar seviyesinden 5.00 dolara kadar çıkmayı başardı. Yazının yayımlanma tarihinde SRM, 1,87$ değerinde.

Serum (SRM) Grafiği

Binance’in SRM’yi listelemesinin ardından token fiyatı yükseliş gösterdiği gibi işlem hacmi de artış gösterdi. Serum, ilk 12 saatlik dilimde 350 milyon dolar işlem hacmi kazandı.

Dün hayata geçirilen Serum DEX, platformdaki indirimleri aktif hale getirmek için her hafta yakılması planlanan SRM yönetim tokenı kullanacak.

Üç Token Bulunuyor

Serum’un üç tokenı var: Asıl varlığına sabitlenen bir fiyatı bulunan kilitlenmiş token SerumBTC, stablecoin olarak işlem gören SerumUSD, ERC20 tokenı olarak işlev görmekte. Sonuncu olarak yönetişim tokenı olan Serum, işlem indirimleri ve yakım için kullanılıyor.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında sayılmamaktadır. Bu sebeple, yalnızca burada yer alan bilgi ve yorumlara dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.